Vit pannacotta 
1,5 st gelatinblad
2 dl vispgrädde 40%
1 dl mjölk
1 msk strösocker
100 g vit choklad, grovhackad

Mörk pannacotta 
1,5 st gelatinblad
2 dl vispgrädde 40%
1 dl mjölk
2 msk strösocker
100 g mörk choklad, grovhackad

Syrlig vaniljkräm 
1 st vaniljstång
1 dl Smetana
1 dl vispgrädde 40%
2 msk florsocker

Gör såhär
Pannacotta 
Lägg gelatinblad i kallt vatten ca 5 min, koka under tiden upp grädde, mjölk och socker till den vita pannacottan i en kastrull och grädde, mjölk och socker till den mörka i en annan. 
Lyft upp och lägg i gelatinblad i vardera kastrull. 
Rör ner den hackade chokladen direkt i kastrullerna. 
Låt stå för att svalna en stund.
Häll upp vit pannacotta i botten på 4 st serveringsglas, ställ i frysen så det stelnar. 
Fyll på med mörk pannacotta och varva tills det är slut. Glöm inte att frysa mellan varven så inte det blandar sig.
Låt stå i kyl några timmar, helst över natten.
Gör vaniljkrämen när pannacottan ska serveras. 
Dela och skrapa ur vaniljstången, blanda med Smetana, vispgrädde och florsocker i en bunke. 
Vispa fluffigt med elvisp. 

Lägg en klick vaniljkräm på varje pannacotta, garnera med rostade frön och några bär! 

Mäktigt, men gott 😋





#pannacotta #vaniljkräm, pannacotta,

Kommentera

Publiceras ej